Follow us on Twitter

banner_plesa

RSS:
Najbolji slavonski kulen pravi se u Orahovici

plesaDa se u Orahovici proizvodi najbolji Zeleni silvanac u Hrvatskoj, to se već poodavno zna, da je orahovački kamen vrhunske kvalitete i to se zna, no da Orahovica postaje grad u kojoj se priprema i najbolji slavonski kulen, e to se još ne zna, ali će se ubrzo i to saznati…

Naime, Vladimir Pleša vlasnik obrta za preradu mesa iz Orahovice, u protekla je dva mjeseca, pokupio gotovo sve najprestižnije hrvatske  nagrade. Pokorio je tako Pleša, Vinkovce, Požegu, Valpovo, a pristigla je i nagrada Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Osijek.


U Vinkovcima na 30. jubilarnoj kulenijadi od 52 uzorka, naš kulen osvojio je zlatno odličje s 35.20 bodova, no to je bilo dovoljno za drugo mjesto. U Požegi smo u konkurenciji čak 73 uzorka također osvojili zlatno odličje, ali i to je bilo dostatno za drugo mjesto. Požegu ćemo zapamtiti što smo primili posebno priznanje za dugogodišnju visoku kvalitetu kulena. Na četvrtoj kulenijadi u Valpovu Orahovački kulen apsolutni je pobjednik natjecanja. Ovaj mjesec zaključili smo i s visokim priznanjem HGK ŽK Osijek. Osvojili smo srebrnu medalju na desetom ocjenjivanju kakvoće slavonskog kulena“ – rekao je vlasnik obrta Vladimir Pleša.

Pleša Slavonski kulen u ponudi najboljih hrvatskih restorana

Plešini u svojoj radionici godišnje proizvedu oko 1000 kilograma kulena, a najviše svojih proizvoda plasiraju u Zagreb u ekskluzivne restorane i hotele. Zanimljivo je da se u Orahovici u niti jednoj prodavaonici ne može kupiti „Orahovački kulen“ osim u domu Plešinih, a cijena je 200 kuna za kilogram:


Hrana će se uvijek jesti i kupovati. Naš proizvod je vrhunski i nije skup. Ima puno ljudi koji će za vrhunski užitak u jelu platiti tih 200 kuna. I drugi proizvođači kulena traže isti iznos za kilogram svoga proizvoda. Za vrhunski kulen, kao što je naš, potrebna su 53 elementa da bi kulen bio ovakav kakav ljudi žele. Bez lažne skromnosti mi u ovom trenutku nemamo prave konkurencije. Za svaki svoj proizvod jamčim da nema greške. Mi smo investirali u opremu, u sustavu smo HASSAP-a , stekli smo svoje ime i prezime, radimo vrhunski i to ljudi prepoznaju“ – tvrdi Vladimir Pleša.


Obrt za preradu mesa Pleša danas nema potrebu za proširenjem proizvodnje, ali ima potrebu za pronalaženjem novih tržišta:


Količinom smo zadovoljni i nema potrebe proširivati proizvodnju, ali ulažemo velike napore da pronađemo nova tržišta. Upita za Orahovački kulen ima gotovo iz svih susjednih država, ali težnje su naš proizvod plasirati u države Europske unije, na našu obalu i u još više hotela i restorana s nazivom ekskluzivni. Kada to učinimo, razmišljat ćemo o dodatnim kapacitetima“ – zaključio je priču Vladimir Pleša, proizvođač jednog od najboljih kulena u Hrvatskoj, onog s nazivom „Orahovački kulen“.

Izvor: Radio Orahovica

Poslovni savjetnik

 
Copyright © 2017. Pleša-obrt | Slavonski kulen vrhunske kvalitete. Izrada web stranica Šafran design