Follow us on Twitter

banner_plesa

RSS:

Tehnologija proizvodnje slavonskog kulena

 

Uzgoj

  • Kvalitetan odabir pasmine svinja za proizvodnju slavonskog kulena.
  • Uzgoj svinja za produženi tov.
  • odabir sustava držanja svinja (otvoreni, poluotvoreni, zatvoreni).
  • Kvalitetni uvjeti smještaja svinja.
  • Hranidba svinja u tovu.
  • Postupanje sa svinjama prije klanja

Tehnologija

  • Osnovni kemijski sastav i svojstva mesa.
  • Promjene u mesu nakon klanja.
  • Boja mesa. Voda u mesu.
  • Konzerviranje mesnih proizvoda sušenjem, dimljenjem i soljenjem.
  • Sirovine za proizvodnju kulena te dodaci i zacini.
  • Tehnološki postupak proizvodnje slavonskog kulena.
  • Objekti i oprema za proizvodnju kulena.
  • Zrenje i fermentacija kulena.
  • Uloga bakterija i plijesni u procesu proizvodnje slavonskog kulena.
 
Copyright © 2017. Pleša-obrt | Slavonski kulen vrhunske kvalitete. Izrada web stranica Šafran design