Bitna karakteristika kuhinje Slavonije i Baranje su obilne porcije te ukusna i bogato začinjena jela. “Zdrava prehrana” još nije zaživjela u većini slavonskih restorana i gostionica. Za predjelo se obično servira slavonski kulen, svježi kravlji sir posut slatkom paprikom i slavonska šunka uz razno kiselo povrće. Toplo predjelo je čorbanac (ljuti gulaš od divljači, junetine, svinjetine i ovčetine) ili riblji paprikaš s domaćom tjesteninom, te pogačice od sala (salenjaci).
Slijedi raznovrsna ponuda specijaliteta od riječne ribe – šarana, soma, smuđa i kečige ili mesnih specijaliteta kotlovine, roštilja i odrezaka punjenih slavonskom šunkom, slavonskim kulenom, sirom, gljivama, pileći paprikaš, te divljač na razne načine. Kao prilog se često služi sataraš ili ajvar. Za desert treba svakako probati gužvaru, orehnjaču, makovnjaču i savijaču od svježeg kravljeg sira.
AWARD WINNING PRODUCE
Order Online
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque vestibulum aliquam cursus. Mauris molestie aliquam urna. Curabitur nec eleifend risus. Integer eget libero sed elit pharetra ultricies eu in augue. Integer eget libero sed elit pharetra ultricies eu in augue.
